Polaroid Snap

Polaroid SNAP

25 syys 2016 Polaroid Snap

Polaroid Snap

Pikaisessa testissä Polaroid Snap. Sympaattinen laite mistä pidän samasta syystä kuin monessa tilanteessa puhelimella kuvaamisesta tai DxO One kamerasta.

Polaroid SNAP

Jokainen joka on filmin ja vielä mieluiten polaroidin kanssa ollut tekemisissä ymmärtää sen viehätyksen. Filmissä on se oma juttunsa kun kuvaa pitää miettiä ihan eri tavalla sen sijaan että digityyliin voisi vähän roiskiakin. Mutta taas vanhat polaroit kamerat olivat aikansa Instagram missä kynnys oli matalampi vaikka osumalla oli polaroid filmin kalliin hinnan vuoksi vielä isompi kulu.

Polaroid SNAP

Polaroid SNAP

Nyt Polaroid on tuonut markkinille Polaroid Snap laitteen. Kamera missä on minimaalisen vähän säätöjä sekä oldschool mahdollisuus tulostaa kuvat heti.

Speksit ohuesti:

  • 10 megapikseliä
  • 3 kuvausmodea, normal, black & white and vintage sepia tone.
  • Itselaukaisin
  • f2.8 optiikka.
  • MicroSD korttipaikka.
  • Kuvatulostin.

Thats it, keep it simple.

Kamera on speksikuvaajan painajainen, ei säätöjä, ei zoomia. Nämä tekevät laitteesta hauskan ja uniikin. Muistan itse aikanaan +25 vuotta sitten polaroidin kanssa sitä fiilistä kun kuva tulostui ja sitä heiluteltiin jotta nähtiin millainen osuma oli. Snapin tekemä kuva on 2 x 3 tuumaa (5.2 x 7.5 cm).

Polaroid SNAP

Esimerkkinä tämän päivänen pieni jalkojen tuuletus naapurustossa tuotti vain 12 kuvaa. Vähintäänkin järkevä määrä kun digin kanssa se voisi olla lähempänä sataa. Nämä kuvat jutussa ovat tulleet MicroSD kortin kautta joka kameraan uppoaa ja jonka kautta saa esim lomakuvat talteen. Väittäisin vielä kameraa rohkeasti sosiaaliseksi laitteeksi. Sen edessä ei tule paineita poseeraamisesta kun laite on ulkoisesti niin kaukana isosta pro-laitteesta.

Polaroid SNAP

Kameran asetuksissa voi valita mustavalkoisen, vintage seepian tai normaalin. Siinäpä säädöt sitten ovatkin. Näin pysyy keskittyminen sisällössä.

Polaroid SNAP

Laite ladataan USB-kaapelin kautta. Negatiivista on vaikea keksiä jos laitteen idean ymmärtää sen ostaessaan. Jos jotain tarvii keksiä niin olkoon se magneettikiinnitteinen optiikkasuojus jonka voisi kuvitella helposti katoavan.

Polaroid SNAP

Jonkin lomareissun haluan tehdä joskus niin että Polaroid Snap on ainoa kamera mikä on mukana. Muistot reissusta ovat omaa luokkaansa kun ne näkee samoin mitä Polaroid Snap. Vähän samalla tavalla matkustin edellisen Englannin reissun kun mukana oli vain DxO One.

Polaroid SNAP

Kenelle laite sitten sopii ja kenelle ei? Tosikolle joka kuvailee test-chartteja etsiäkseen optiikan piirtovirheitä ja kohinaa.

Jos taas näet valokuvan muistona jostain sinulle tärkeästä hetkestä ja osaat arvostaa yksinkertaista mutta sitäkin  tärkeämpää valokuvaa tapahtumasta. Jos tämä on juttusi niin Polarois Snap on ehdottomasti sinun kamerasi. Kamera opettaa uudestaan täysin erilaista lähestymistä valokuvaan ja hyvä niin. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan ja ostamaan.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.