Punttisalia ja sote spekulaatiota

16 syys 2013 Punttisalia ja sote spekulaatiota

Saliaamu. Vähän erilaista punttia välilä, murinaa ja jalkatreeniä !!!

jalat

 

Hyvä kokeilla välillä erilaisia juttuja, hetki punttia vähän jalkapainotteisesti. Voimaa lisää, konsultoin hiukan väkivahvaa duunikaveria pienessä ohjelman fiilauksessa. Tossa Ekin blogi, klik klik!, eli ihan pro äijä mun mielestä neuvomaan. Katsotaan miten treenimalmit kehittyy talven aikana.

Tällä hetkellä on fiilis että on todella hieno panostaa noihin sivulajeihin. Uudella raivolla puntille ! Tosin vähän myös hämää kun ei ole mitään skabailua. Katsoinkin tossa että 29.9 olisi marathon skabamaasturilla tarjolla. Pitäisikö toi käydä ajamassa :)

 

Mutta sitten toiseen juttuun. Eilen oli kympin uutisissa juttu missä kerrottiin että 80% sote-kuluista tulee pieneltä vähemmistöltä. Ylipainot jne jne jne, lista on loputon, mutta kuitenkin sellaisia juttuja jotka ovat periaatteessa itse aiheutettuja. En mä oikeasti tiedä kuuluuko ne sitten kaikkien maksettaviksi ? Ihmisillä tuntuu olevan loputtomasti rahaa mässäämiseen, dokaamiseen ja vastaavaan. Sitä kautta sitten pitää toki olla varaa olla hoitaa itseään. Mitä jos kuntoilua tuettaisiin kotitalous vähennyksen tavoin.

Tai vastaavasti jos liikalihava joutuu maksaa lentokoneessa enemmän, mikä on tosin ihan oikein, niin miksei voisi monessakin yhteydessä olla helpotuksia jos olet pitänyt kunnostasi huolta. Tollainen juttu oli tänään Hesarissa, klik klik, 20-700,- maksaa salilla käyminen kuussa. Tohon haarukkaan mahtuu varmaan aika monta liikuntaa kuukaudessa tehtäväksi.

Tiivistettynä, kaikki maksavat tässä toimintamallissa saman verran veroja ja toisten hoitokuluja, vielä ei ole valitettavasti systeemiä missä huonoista elämäntavoista rokotettaisiin. Mutta miksei voisi olla mallia missä siitä palkittaisiin ? Sote raha alkaa olla ilmeisesti jo nytten tiukalla, miksei siis kannustettaisi liikkumaan erilaisin kevennyksin.

Jos sali on 20-700 euroa kuussa niin voisiko olla vähennettävää verotuksessa esim 40-60,- kuussa osuus ? Tästä on varmasti olemassa jonkinlainen laskelma/tutkimus. Toinen sitten urheiluvälineet, miksei voisi olla esim fillari vähennettävissä joltain osin. Tämä sitäpaitsi lisäisi kulutusta ja maksaisi itsensä takaisin.

En tiedä, aika laaja aihe ruodittavaksi. Itseasiassa kirjoitin jo toisenkin version jutusta mutta luin sen uudestaan ja todennäköisesti siitä olisi noussut vain tappelu niin siistin aavistuksen.

Ajatuksia ?

 

 

Blogi myös Facebookissa, klikkaa ja tykkää sekä Instagramissa.

1Comment
  • Eki
    Posted at 15:48h, 17 syyskuun

    Yeah Dude