Treeniä ja blogilistaa

21 elo 2013 Treeniä ja blogilistaa

Pieniä loppuhifistelyitä ennen ISM-kisoja lauantaina. Arvoin vielä starttiin kahden eri stemmin välillä, ratakisoissa sain viime perjantaina hiukan niskan jumiin enkä sitten ollut varma mistä johtuu. Näin ollen sitten eilisen aluesarjan tempon ajoin vanhalla 1175264_498665363549273_303753614_nstemmillä. Aluekisa oli sinänsä hauska, Kuusiston reitti on mäkinen ja aika raaka, tykkään kovin. Eilen tosin oli eka kertaa aikoihin että duunipäivän jälkeen ei täysin saanut vaihdettua race-modea päälle. Työkiireet hiukan painoi ajassa mutta ihan ok, tulokset klik klik !

Tänään aamulla sitten kävi kokeilemassa velolla kisa-aikaa taas ton matalan stemmin kanssa, ei kisa tehoa mutta sama aika minkä lasken että mulla 30km tempomiseen menee ajoin läpi samalla kadenssilla ja koko ajan asento tiukasti tempoasennossa. Ei mitään oireita, lasken ratakisan niskajumin siihen 3km aikana tulleen repimisen piikkiin.

Nyt vielä pikku viimeistelyt ja katsotaan mihin se lauantaina riittää. Kova into kisaamaan. Taso kisoissa on kyllä tolkuttoman kova.

Sitten hiukan pohdintaa bloggaamisesta. 9 Vuotta pian tässä muodossaan blogi ollut pystyssä. Välillä enemmän valokuvausta, välillä kaikenlaista kritiikkiä erilaisia asioita vastaan ja välillä taas ihan puuta heinää.

Tuli vain miettiminen ajankohtaiseksi kun kaikkien aikojen kävijäennätys meni heinäkuussa rikki, uskomaton määrä lukijoita. Statistiikkoja poimin paristakin eri lähteestä ja tietty näen miten bannereita klikkaillaan.

Mietin sitten ketä mahtaa olla kohderyhmä, joskus sen näki selkeästi kun sohaisi jotain arkaa asiaa niin mailista pystyi aina lukemaan palautteista keneen osui. Muistan tapauksen jossa riideltiin eräästä asiasta kommenteissa, jatkettiin mailina ja kerran sitten nähtiin tän ihmisen kanssa, sattumalta kylläkin. Otettiin kahvit ja jatkettiin tappelua. Arvostan todella korkealle ton tyypin ja nykyään ollaan hyviä kavereita. Hyvä matsi jossa on kahdet eri mielipiteet perusteluineen on aina paikallaan.

Mä itsekin luen hyvin erilaisia blogeja. Urheilijoiden, kotiäitien, ihan kaikenlaisten. Tässä nyt muutama ihan mielenkiinnosta mitä itse suosittelen.

Tanja Pihan blogi: Fashionmeetsbusiness, klik klik ! Tanja on mun kollega mutten lue siksi, mielenkiintoista juttua ihan laidasta laitaan, lisäksi hienoa itsensä likoon laittamista kaikkine treenaamisine ja duunin kanssa painimisineen.

Rahkamuija: http://rahkamuija.blogspot.fi En tunne ihmistä, alkuun blogin kirjoitustapa ärsytti mua, mutta huomasin lukevani sitä säännöllisesti, tyyli kirjoittaa avautui hitaasti mutta nyt pidän varsin hyvänä blogina.

Liikuntapäiväkirja: http://jaanaba.fitfashion.fi Hyvää itsensä likoon laittamista, läpi vuoden läpileikkaus sekä valmistautumisesta tri-hommiin että kaikki normaalit arjen sotkut.

Not-the-life-i-ordered: http://not-the-life-i-ordered.blogspot.fi Ihan käsittämättömän hyvä kirjoittaja, en ala edes pohjustamaan, lukekaa !

Kauramoottori: http://kauramoottori.blogspot.fi Hyvää juttua ja hienoja kisaraportteja, olen tavannut henk koht ja SM-kisoissa otettiin miehestäkin mittaa.

Rengassalama: http://rengassalama.wordpress.com Joonan kanssa ollaan väännetty tempoviivalla useassakin kisassa tänä vuonna, tunnen myös nettimaailman ulkopuolella.

Sami Sundvik: http://samisundvik.com Viiltävää analyysiä, uskaltaa haastaa.

Iphoneography: http://www.iphoneography.com Usein vinkkejä hyviin uusiin ohjelmiin, omenaihmisen must !

Urheilijoita on lisäksi sekä suomalaisia että ulkomaisia niin monia etten ala niitä enempää luettelemaan, mutta monen pyöräiljän blogia luen. Sekä seurailen myös twitterissä. Lisäksi luen ja kirjoitan usealla foorumille, sekä koti että ulkomaisille. Usein aika hyvä kanava saada kattava mielipide jostain, vaikkapa esimerkkinä kokemuksia jostain osasta. Kun kaiken trollin keskeltä oppii suodattamaan asian voi siitä tehdä jonkinlaisia päätelmiä.

Tossa nyt muutamia, musta tuntuu että blogit ja foorumit korvaa tavallaan saippuasarjat :) Mä en juuri katso telkkaria, ei ole mitään must ohjelmaa. Nekin mitkä haluan katson yleensä iPadilla silloin kun mulle sopii, sama homma foorumien kanssa. Helppo ja hyvä tapa hakea tietoa, tiedottaa tai joskus vain vääntää elämää suuremmista asioista.

Samoin kaikki lehdet luen iPadin kanssa, mä itseasiassa uskon että printtilehdet ovat tiensä päässä. En itse enään mainostajana laittaisi lehtimainontaan senttiäkään. Noin tuntuu ajettelen moni yrittäjä, sen näkee lehtien tasosta. Mitä vähemmän mainosmyyntiä, sitä vähemmän juttuja ja sitäkin huonommalla tasolla. Ei ole enään montaakan juttua tai asiaa mitä et voi lukea netistä aamulla ilmaiseksi.

Aamun iPad kierroksella kahvin tippuessa on nätti tsekata Iltalehti/Iltasanomat/pari foorumia/FB/maili. Oma uutisnälkä on pian tyydytetty. Ei ole mitään mistä mun kannattaisi maksaa. Ja on nettimainonnassa se puolensa että voin itse sitten sieltä klikata mainoksen minkä haluan tsekata, eikä mitään roskiin vietävää.

Blogi myös Facebookissa, klikkaa ja tykkää sekä Instagramissa.

3 Comments
 • Jaanaba
  Posted at 20:29h, 21 elokuun

  Kiitos blogivinkeistä, uusia mahdollisia kivoja blogeja on aina mukava löytää.

  Ittekin luen monenlaista blogia, on muotiblogia, treeniblogia, ulkomailla asuvien blogeja.

  Mainostajana en myöskään mainostaisi paperilehdessä enää ikinä vaikka niitä tykkäänkin vielä lueskella. =)

 • Susi
  Posted at 20:50h, 21 elokuun

  Tää Sundvik-hemmo on viihdyttävä tapaus!

 • sami
  Posted at 21:05h, 21 elokuun

  Sundvik on taitava kirjoittaja. Tosin taustalla on niin vahva osaaminen että on varaakin kirjoittaa kovasti.

  Käsittelee hienosti lehtien tapaa vuorotellen kirjoittaa että on ok mässätä ja sitten zadam onkin ihmedietin vuoro, jos kesäkilot tulikin puskista :D