ISM tempoa odotellessa

12 elo 2013 ISM tempoa odotellessa

Avataas peli valokuvalla. (c) Matti Lehtonen

14b

Ihan jäätävän hieno ajokuva, Tienoon tempossa kuvattu, juuri ennen maalia, loppurutistus päällä ja kaikki irti. Kuva kertoo aika hyvin mistä tempomisessa on kysymys. Todella hieno ruutu ! Lisättäköön etten ole mikään narsisti ketä tykkää katsoa itseään kuvissa, mutta tollaiset kisamuistot ja hetken vangitsemiset ovat harvassa.

Skabaton viikenki muuten, punttia ja vähän pyöräilyä. Häähumua unohtamatta. Lauantaina oli broidin häät. Näppärä idea järjestää tollainen pikavihkiminen. Siinä säästyy isosti kaikenlaiselta hössötykseltä ja hermoja raastavalta säätämiseltä. Häät meni nappiin ja äijä saatiin naimisiin. Onnea vielä tätäkin kautta T & M !

Olen jauhanut aina että iPhone riittää 95% kuvaajista ainoaksi laitteeksi. Nytkin olisi riittänyt mutta tilanteen luonne on vähän aina häissä sellainen että on vaikea zoomailla katu-uskottavasti iPhonen kanssa alttarilla, joka btw oli ulkona. Kyseessä oli tälläinen liukuhihnasetti.

Kuvasin sitten geimit Canon 5D MK3:lla ja muutamalla L-kakkulalla. Iso kiitos näiden lainasta Jari G / Jastekniikka. Huikea peli. Ihan uskomattomat iso-herkkyydet. Alkaa olla oikeasti uus

tmhaatien kameroiden kanssa niin että noilla on vaikea kuvata pieleen. Jos ruutu on tarkka siitä saa kyllä jotain aikaan. Ja jos ei niin epätarkka käy aina Taikin pääsykokeisiin. Hieno laite kyllä, bändi, tapahtuma ja vastaavassa sisäkuvauksessa hyvä ostos. Ja takuulla riittää nopeisiinkin tilanteisiin tarkennus. Tota nopeampiin lintuihin tms on muutenkin eri väline ja se on haulikko. Ei jää epätarkaksi.

Aika vähällä kuivaharjoittelulla meni laitteen kanssa, 2 kuvaa otin ennen juhlaa. Napit oli tutusti Canon paikoilla eikä mitään isoja muutoksia MK2:een ollut. Varalta palautin tehdasasetukset ja tein sitten omani ettei siellä ole mitään spessuhifitaide setuppia alla. Tollainen runko 85/1.2 ja 50/1.2 lasien kanssa olisi kyllä aika optimi paketti myös erilaisiin tyttökuvioihin. Ehkä jossain kohtaa, katsotaan ;)

Sunnuntaina sitten ehdin vielä käväistä Säkylässä tsekkaamassa ISM-tempon reitin. 24.8 On skaba eikä ole ainakaan haittaa että reitti on tuttu, autolla Säkylään ja ajoin Reacton kanssa 2 kertaa reitin läpi. Kerran vähän pyörittäen ja toisen kerran vähän kovemmin niin saa käsityksen mäkien jyrkkyydestä ja voiman jakamisesta (paukusta kaikki irti).

Hieno reitti kyllä, 30km tiukka vääntö tulossa. Todella nopea reitti, jotain pientä customosaa on Signaturesta tulossa jolla vielä hiukan tuunataan ajoasentoa aavistuksen. Ei tarvi sitten miettiä että olisko siten kulkenut vähän kovempaa. Ajoasennosta sellainen pointti että 2012 kauden alkukesästä oli pieniä ongelmia pitkissä tempoissa niskan ja selän kramppaamisen ja jumin kanssa. Tää kausi on ollut ilman mitään ongelmaa.

Mulla olis teoria miks näin, syvä tt-asento on aika hankala notkeankin kropalle kun siinä oll

1000307_10151803707285909_80914828_n

aan pitkään ja jännitteitä on joka suuntaan. 2012-2013 talven ajoin kaikki sisätreenit Wattbikella siten että stonga todella alhaalla, samalla tasolla kuin se on Cervelossa. Sisällähän tosta ei ole varsinaista hyötyä, ehkä haittaa jopa hiukan sisäänkulkevan ilman kannalta. Mutta mun näkemyksen mukaan kroppa tottuu tuottamaan voimaa syvässä asennossa, eikä se nyt sitten kesällä tunnu missään. Haussa onkin nyt tu
levilla osilla vieläkin matalampi asento. Vikat 2 viikkoa ennen Säkylää onkin 30km matkaan tähtäävää spessutreeniä, katsotaan jos sillä jotain saisi vielä aikaan.

Laitetaan nyt sitten vielä iPhone kuvakin. Toi tarttui matkalta Säkylään, luontokuvaus ja varsinkin maisemakuvaus on kyllä raskas laji. Jouduin oikein pysäyttämään auton ja avasin ikkunan, sähköllä sentään.

Kuva otettu ja käsitelty iPhone 5:lla. Samoin ylläoleva hääkuva on kuvattu Canon EOS 5D Mk3:lla mutta käsitelty iPadilla.

Ja vielä yks linkkivinkki, Pimmon tri-blogi, kova tavoite mutta kova on äijäkin ! Tollaista on mun mielestä hieno lukea, varsinkin kun Pimmo on mun frendi ja ollaan joskus samaa mieltä ja joskus täysin eri mieltäkin asioista. Arvostan ihmisiä jotka uskaltaa tapella mun kanssa :D Pistäkää seurantaan !

 

Blogi myös Facebookissa, klikkaa ja tykkää sekä Instagramissa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.