Barefoot jalkineet

27 elo 2013 Barefoot jalkineet

Asiaa kengistä. Kirjoittelin aikaisemmin parhaimmista pyöräilykengistä mitkä olen koskaan omistanut. Tossa juttu, klik klik ! Mulla on hiukan räpyläjalat, jopa sen verran että on pieni ihme etten osaa uida. Siksi noi Bontit oli lestin perusteella sellaiset mitä en ehkä olisi ostanut jos niitä ei olisi sanottu hyviksi.merrel

Noh, noilla olen kesän ajanut ja kilpaillut enkä tule helpolla vaihtamaan merkkiä. Muissa kengissä mulla on ollut erilaisia pohjallisia, sellaisia mitkä tukee. Mutta muutama vuosi sitten tota asiaa enemmän tutkin aloin sitkeästi jumppaamaan koipia, lähinnä jalan ryhtiä ja holvikaarta. Uskon että toistot tekee mestarin ja väänsin sitkeästi typeriltä vaikuttavia jumppakuvioita läpi vuoden. Avot, jossain kohtaa tajusin että esim duunissa teen noita jo ihan mantrana. Sitten vain taas huomasin että alkuperäiset oireet olivat täysin kadonneet.

Bont on leveälestinen kenkä missä jalalla on hiukan enemmän tilaa mitä esim mun Shimanoissa millä ajan silloin tällöin. Leveässä kengässä jalkaa ei pakoteta tekemään tiettyä liikettä vaan koiven omillekin lihaksille jää duunia.

Halusin kokeilla samaa sitten myös ulkoillessa ja ihan arkiliikkumisessa. Hankin tollaiset, Merrell Flux Glovet Ihan törkeän hyvät jalassa. Vähän vaikea kuvailla ensivaikutelmaa, vähän samanlainen kuin Bonttien kanssa, kun ne uunituksen jälkeen istuu kuin sukka jalkaan, kuin koko kenkää ei olisikaan.

Kävellessä taas tuntee että jalka tekee erilailla duunia kun sitä ei ylitueta kengällä. Eli toimii kyllä niinkuin sen spekseissä sanotaankin toimivan. Malleissa on myös ns street kenkiä jotka eivät ulkoisesti poikkea mitenkään normaalikengistä. Seuraavaksi sellaiset hankintaan… Pyöräillessä en ole koskaan rykinyt kengän hintaa, sillä on valtava merkitys. Miksei sitten kannata panostaa kenkiin mitä käytän varmaan yli 10 tuntia päivässä?

Porrastreeniä en ole noilla vielä tehnyt mutta tiedän että siihen ovat ässät kun tuntuma päkiällä on hyvä. Tykkään muutenkin tehdä pohjetreenit salilla paljain jaloin, tuntuma laitteeseen on parempi ja liikkeestä saa mun mielestä puhtaamman.

Lisää porrastreenistä Barefooteilla myöhemmin.

Säkylän tempo analysoitu ja pieni välitreeni ennen Ruskon tempoa. Pitää sisällää kovaa punttia ja samanlaisia vetotreenejä mitä tein paljon talvella wattbiken kanssa. Lähinnä paloiteltua kisamatkaa pienellä yliteholla ajettuna.

Ruskon jälkeen sitten hengityskaasu + kynnystestiin, sen pohjalta sitten alkaa kova treeni taas kohti uusi kujeita. Uusi tempokalustokin on jo paperilla muovautunut kokoon. Tästä myöhemmin lisää, hieno laite tulossa.

 

Blogi myös Facebookissa, klikkaa ja tykkää sekä Instagramissa.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.